dans

Soester Boerendansgroep

FOLKORE, ZANG EN DANS

De Soester Boerendansgroep treedt op in buurt- en verzorgingshuizen, jaarmarkten en neemt deel aan folkloristische festivals in binnen- en buitenland.

soest

In 1958 werd de Soester Boerendansgroep opgericht. Als boerendansgroep wil men de dansen die rond 1900 nog in zwang waren voor de toekomst bewaren.

Hiertoe behoort o.a. de specifiek Soester reidans Babyloontje", die gedanst werd door de broeders en zusters van het Groot Gaesbeecker Gilde van Soest, tijdens de oudtijds zeer populaire teerdagen en welke dans volgens de folklorist Jan Ter Gouw nog zou teruggaan op de middeleeuwen.

In toenemende mate neemt de Soester Boerendansgroep deel aan folkloristische feesten in binnen- en buitenland, waar zij met Babyloontje en vele andere dansen uit Eemland het Oude Soest laat herleven.

Neem voor informatie gerust contact op.


De Soester Boerendansgroep organiseert een groots dansfestival! 1 september 2017

Herinnert u zich nog de festivals tijdens het landjuweel 1987 en in 2004 tijdens 950 jaar Soest? De Soester Boerendansgroep gaat tijdens het Landjuweel 2017 van het Groot Gaesbeeker Gilde weer een spetterend dansfestival organiseren! En wel op Vrijdag 1 september 2017.

Het betreft een middag en avond voorstelling, vol dans, muziek en zang. We zijn al druk bezig om een tal van spectaculaire groepen bijeen te krijgen, en het belooft iets bijzonders te worden.

Volg ons ook op Facebook.

Heeft u vragen of suggesties, of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger voor allerlei hand en span diensten dan kunt u e-mailen met festival@soesterboerendansgroep.nl.

Rijk van Doorn, voorzitter Soester Boerendansgroep.


Verslag: Inspiratiedag Levende Folklore 2016

Maandag 22 februari 2016

Op zaterdag 30 januari was in Culemborg de Inpiratiedag Levende Folklore, een mooi verlsag hiervan inclusief foto's is te bekijken via de onderstaande link.

Bekijk het verslag (PDF, 3.2 Mb)